Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Lítium elemet/akkumulátort tartalmazó készülék szállítása

A légi szállítmányozás biztonságának növelése érdekében a ICAO/IATA lítium akkumulátorok és elemek szállítására vonatkozó szabályai szigorodtak, melyeket minden légitársaság, illetve szállítmányozó köteles betartani.

Felhívjuk partnereink figyelmét, hogy a fenti áruk biztonságos légi szállításáért, illetve azért, hogy ezen küldemények megfeleljenek a ICAO/IATA szabályozásának, minden esetben a küldemény feladója tartozik jogi felelősséggel. A IATA ennek megfelelően útmutatót adott ki, amely segíti a feladókat a szabályok megismerésében, és abban, hogy küldeményeik az előírásokkal összhangban kerüljenek feladásra.

A lítium elemet vagy akkumulátort tartalmazó küldeményekre lítium akkmulátor/elem jelölést vagy címkét kell elhelyezni, illetve a partnerkód kell rendelkezzen veszélyes áru szállítási jóváhagyással.

Az önállóan csomagolt lítium fém elemek és akkumulátorok (Section II. PI-968) szállítása tilos, így ezeket a továbbiakban a DHL Express sem szállítja hálózatában.

A PI-965 kategória nem szállítható utasszállító repülőgépeken, ennek megfelelően bizonyos desztinációkra limitáltak a szállítási lehetőségek.

Fontos megjegyzés!

A hibás vagy sérült lítium elemek és akkumulátorok jelentős biztonsági kockázatot jelentenek, így azok légi szállítása minden körülmények között tilos!
Amennyiben a feladó számára ismert, vagy valószínűsíthető, hogy az adott laptopban, mobiltelefonban vagy egyéb elektronikus eszközben lévő lítium elem/akkumulátor hibás vagy sérült, akkor az elemet/akkumulátort ki kell venni a készülékből – egyéb esetben a DHL nem fogadhatja el a küldeményt szállításra.