Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Veszélyes áruk szállítása

A DHL Express tapasztalt az engedélyezett veszélyes áruk szállítása terén. Kérjük, ellenőrizze, hogy küldeménye megfelel-e a szállítási feltételeknek és a szabályozásoknak.

Veszélyes áruk szállítása

A DHL, a világ vezető szállítmányozó és logisztikai vállalataként, veszélyes áruk szállítása terén is széles körű tapasztalattal rendelkezik. A veszélyes áruk szállításával kapcsolatosan az alábbi szabályozások irányadók:
  • Az IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) légi szállítási szabályai, amelyek alkalmazandók minden ICAO (Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet) szabályozásnak eleget tevő országban, és minden IATA szabályozást követő légitársaságnál.
  • Az ADR közúti szállítási szabályai, amelyek alkalmazandók minden országban, amely csatlakozott a megállapodáshoz. Valamint a DHL betartja azon EU-s irányelveket is, amelyeket a „Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadóban” (Dangerous Goods Safety Advisor) fektettek le.
  • Egyéb alkalmazandó nemzeti jogszabályok a szállítmány feladó-, tranzit- és célállomásától függően.
Veszélyes áru szakértőnk készséggel áll rendelkezésére. A szabályozásokkal kapcsolatosan további információért vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.