Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Jogi információk

A DHL weboldal felhasználási feltételei és adatvédelemi nyilatkozat a DHL weboldalainak használói számára.

Kikötések és feltételek - DHL Weboldal

Ezen az oldalon a DHL internetes oldalaira vonatkozó általános kikötéseket és feltételek találhatja meg. Kérjük, vegye figyelembe, hogy bizonyos országokra eltérő kikötések és feltételek vonatkozhatnak.

A DHL internetes oldalainak használatára vonatkozó kikötések és feltételek a következőek:

Szerzői jog

Az oldalakonon megjelenő minden szöveg szerzői joga a DHL International GmbH tulajdonában vant képezi.

A szöveg felhasználásának, idézésének feltételei

Az internetes oldalon megjelenő szövegrészek az alábbi feltételekkel használhatóak fel, vagy idézhetők:
  • Az anyag kizárólag információs célokra használható fel, kereskedelmi célú felhasználásuk szigorúan tilos.
  • Tilos bármilyen módon módosítani az anyagot.
  • Tilos a DHL védett márkaneveinek lemásolása, felhasználása.
  • Az anyag bármely részének másolata magába kell, hogy foglalja az alábbi szerzői jogi megjegyzést: Szerzői jog  DHL International GmbH . Minden jog fenntartva.

A DHL védett márkanevei

A ‘DHL’,’DHL Worldwide Express’, ‘DHL Express’, ‘DHL Parcel’, ‘DHL eCommerce’, ‘DHL Freight’, ‘DHL Supply Chain’, ‘DHL Global Forwarding’, ‘DHL Europlus’, ‘Jumbo Box’, ‘DHL Economy Select’, ‘DHLJetline’, ‘DHL Sprintline’, ‘DHL Secureline’, ‘DHL Express Easy’, ‘DHL Easy Shop’ , ‘DHL Connect’, ‘EasyShip’ a DHL International Limited GmbH és a Deutsche Post DHL vállalatcsoport hatóságilag elismert, védett márkanevei. A fenti márkanevek használata semmilyen módon, vagy formában nem engedélyezett. Előzetes írásbeli engedély hiányában a fenti védett márkanevek másolása, letöltése, reprodukálása, felhasználása, módosítása és terjesztése szigorúan tilos (kivéve az ezen a weboldalon megjelenő anyagok engedélyezett másolatának integrált részeként, az előző részben közzétett feltételeknek megfelelően).

Egyéb védett márkanevek és levédett nevek

Minden egyéb védett márkanév és levédett név, amely a weboldalon megjelenik, az ott meghatározott szervezet tulajdona.

Az Ön észrevételei

Örömmel fogadjuk a DHL-el és a weboldallal kapcsolatos ötleteit és javaslatait, azonban sajnos nem tudunk minden egyes észrevételre személyes visszajelzést küldeni.

A weboldal interaktív funkcióinak használata

A DHL weboldalain számos interaktív funkciót kínál, mint például az online nyomon követési lehetőség, amelyek hozzájárulnak a minél magasabb minőségű szolgáltatás eléréséhez. A funkciók, illetve az általuk kínált információk rendeltetésszerű használatától eltérő felhasználása szigorúan tilos.

Az internetes oldal pontossága

A weboldalak esetenként véletlen, illetve szerkesztésükből adódó hibákat tartalmazhatnak. Ezeket a DHL lehetőségei és erőforrásai szerint igyekszik minél hamarabb kijavítani. A weboldalakon található információkat rendszeresen frissítjük, a frissítések között előfordulhatnak pontatlanságok az oldalakon. Az internetet világszerte több ezer független oldalból épül fel, így a DHL weboldalain keresztül elérhető információk a DHL-en kívülről is származhatnak. Ennek következtében a DHL elzárkózik bármilyen kötelezettségtől és felelősségtől ezen tartalmakat illetően.

Vírusok

A DHL minden lehetséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy megelőzze a vírusok megjelenését internetes oldalain, de ezek kivédését nem tudja garantálni, így felelősséget sem vállal az esetleges vírusok megjelenéséért. Kérjük, tegyen meg minden megfelelő óvintézkedést mielőtt információkat töltene le oldalainkról.

Garanciavállalás kizárása

A weboldalon elérhető szolgáltatásokat, tartalmakat és információkat a DHL az adott, vagyis „as is” állapotban nyújtja. A vonatkozó törvényekkel összhanban a DHL nem vállal semmiféle kifejezett, hallgatólagos vagy egyéb garanciát a tartalomra vonatkozóan, így például, de nem kizárólagosan, a kereskedelmi forgalomba hozhatóságra, harmadik személyek jogainak sértetlenségére, és az egy bizonyos célnak való megfelelésre vonatkozó hallgatólagos garanciavállalást is kizárja. A DHL, illetve társult vállalatai és licencadói semmilyen garanciát nem vállalnak a DHL weboldalai és rendszerei által – és azokon keresztül – kínált szolgáltatások, tartalmak és információk pontosságáért, teljességéért, biztonságáért, vagy időszerűségéért. A DHL rendszerein, vagy weboldalán keresztül megszerzett semmilyen információ nem von maga után a jelen felhasználási feltételeken kívüli garanciavállalást.

Bizonyos jogrendszerek nem engedélyezik a hallgatólagos garanciavállalás korlátozását, így előfordulhat, hogy az itt leírt korlátozások és kizárások Önre nem vonatkoznak. A fenti rendelkezések nem befolyásolják a törvény által biztosított, nem feladható fogyasztói jogokat. Ebben az esetben feltételezzük, hogy Ön ésszerűnek és méltányosnak ítéli, tudomásul veszi és elfogadja a felelősségre és garanciavállalásra vonatkozó, itt leírt korlátozásokat és kizárásokat.

Korlátozott felelősség

A DHL, társult vállalatai, licenszadói, illetve a DHL weboldalán megnevezett harmadik személyek a vonatkozó törvényekkel összhangban semmilyen esetben sem vállalnak felelősséget semmiféle véletlenszerű, közvetett, büntető vagy példastatuáló jellegű, vagy következményes kárért, elmaradt nyereségért, vagy a DHL weboldala, rendszerei, szolgáltatásai, tartalmai vagy információi használatából, vagy használhatatlanságából eredő adatvesztés, vagy üzemszünet miatti kárért vagy veszteségért; függetlenül attól, hogy garanciavállalás, szerződéses kötelezettség, vétség, vagy egyéb jogi elv az igény alapja, illetve attól, hogy előre tájékoztatták-e a DHL-t a kár bekövetkezésének lehetőségéről.
Ön az előbbiek alapján a vonatkozó törvényekkel összhangban elfogadja, hogy a DHL teljes felelőssége – a (szerződés alapú, vétség miatti, vagy egyéb) kereset, vagy igény jellegétől függetlenül – semmilyen (közvetlen, vagy egyéb) kártérítési igény, vagy veszteség esetén nem haladhatja meg a 100 euró összeget. A jelen feltételekben leírt, Önre vonatkozó jogorvoslati lehetőségek a vonatkozó törvényekkel összhangban kizárólagos jellegűek, és a jelen feltételekben kifejezetten biztosítottakra korlátozódnak.

Termékek és szolgáltatások

Eltérően rendelkező írásos megállapodás hiányában a weboldalakon szereplő termékekre és szolgáltatásokra a DHL Általános Szállítási Feltételei vonatkoznak, amelyek országonként, illetve a küldemény származási helyétől függően eltérőek lehetnek. A helyi szállítási feltételekkel kapcsolatos részletekért kérjük, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi DHL szolgáltató központtal. Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem minden DHL termék és szolgáltatás érhető el minden országban.

Titoktartás

A DHL a látogatók által a weboldalakon keresztül rendelkezésére bocsátott minden információt bizalmasan kezel, azokat harmadik személynek csak akkor adja ki, ha azok adott szolgáltatás sikeres teljesítéséhez elengedhetetlenek.
Köszönjük, hogy ellátogatott a DHL International GmbH. (a továbbiakban a „DHL”) honlapjára! Örülünk, hogy társaságunk, annak termékei és szolgáltatásai felkeltették az érdeklődését. Fontosnak tartjuk, hogy személyes adatai biztonságban legyenek a teljes üzleti folyamat során.

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az egyes országok adatvédelemre és a személyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályi követelményei eltérőek lehetnek. Ezért amikor a DHL egyes országokban működő honlapjaira látogat, további információkat kap az adott ország egyedi adatvédelmi előírásairól.
A továbbiakban tájékoztatást olvashat arról, hogy a DHL milyen adatokat gyűjt Önről, amikor honlapunkra látogat, továbbá arról, hogy ezen információkat hogyan és milyen célból kezeli.