Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Csalás felderítése, -megelőzése és –elhárítása

A DHL márkát, mint a nemzetközi szállítmányozás vezető vállalatát,az egész Világon ismerik. A DHL ügyfelei védelmét és érzékeny információit komolyan veszi. Szeretnénk Önt felbátorítani arra, hogy egy rosszindulatú harmadik fél, aki a DHL márkát saját céljaira használja, lehetséges csalási szándékát, felismerje.

A DHL márka csalás céljára való felhasználása

Ismeretlen tettesek megkísérelték Internet-fogyasztókat a megjelölés és a DHL márka E- Mail-hírekben és grafikákban történt illetéktelen felhasználásával azt a látszatot kelteni, hogy a fogyasztók az első pillantásra azt hitték, az E-Mail a DHL-től származik.

Ezek a közlések a legtöbb esetben fogyasztási cikkeknek az Interneten történő értékesítésére vonatkoztak, mely esetekben kérik a vételár kifizetését még mielőtt az árucikket leszállították volna.

Kérjük figyelembe venni, hogy a DHL ebben a formában a vételár kifizetését nem követeli és csak azokat az összegeket hívja le, amik a DHL cégen keresztül hivatalos díjként fizetendők.

Ez a biztonsági utalás a címzett azon kötelességétől függetlenül érvényes, hogy a szállítási díjat, vámot, általános fogyasztási adót és hasonló díjakat ki kell fizetni, ha ezek a kézbesítés időpontjában az előírások szerint esedékesek.

A DHL nem vállalja a felelősséget azokért a költségekért, díjakért vagy kifizetésekért, amelyek csalás eredményeként jogtalanul keletkeztek.

Kérjük vegye figyelembe, hogy csalás rejlik egy olyan E-Mail mögött, ha Ön egy E-mailt kap azzal a megjegyzéssel, hogy a DHL megkísérelte az Ön számára egy csomag kikézbesítését és Önt felszólítják, hogy a kézbesítés lebonyolítása érdekében nyissa ki az E-Mail mellékletét. Ilyen csomag nem létezik, és a melléklet csak egy computer-vírus lehet.
Kérjük, hogy az E-Mail mellékletét ne nyissák ki, egy ilyen E-Mail és annak melléklete nem a DHL-től származik.

Ha Önnek egy Weboldalhoz, amiben a DHJL márkára hivatkoznak, nincs bizalma, akkor a Weboldalhoz mindig a nemzetközi Weboldalainkon keresztül lépjen be.

Ha csaló vagy gyanús E-Mailt kap, kérjük, jelentse azt a DHL-ügyfélszolgálatnak.