Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Zöld megoldások

Videos
false false

GoGreen Program

Close

GoGreen Program

GoGreen Program

/content/dam/Local_Images/g0/New_aboutus/green_solution/GreenSolutions/204x99_video_image/video_gogreen_204x99.jpg /jcr:content/renditions/cq5dam.thumbnail.140.100.png /jcr:content/renditions/cq5dam.thumbnail.140.100.png
Links Info

A klímavédelem mérföldkövei

2001: A Deutsche Post DHL Group felállított egy környezetvédelmi csoportot, hogy eleget tegyen a környezetvédelmi kérdések egyre nagyobb jelentőségének.
2002: DHL Svédország “Grøna Ton” (Zöld Tonnage) néven elindította az első “zöld” többletérték szállítási szervizt megujúló üzemanyagok eltzerjedésének támogatására.
2005: DHL Csomag Németország bevezeti a “Zöld Csomag” (“Green Parcel”) CO2-seemleges küldemény-szervizt csomagok számára.
2006:A DHL Express több európai országban bevezeti CO2-semleges küldemény-szervizt.
2007: Németországban a CO2-semleges küldemény-szerviz bevezetik magán- és üzleti ügyfelek számára.
2008: A GOGREEN programmal a DPDHL kötelezi magát arra, hogy CO2-kibocsájtását 2020-ig kereken 30%-al csökkenti.
2008: DHL Supply Chain az első CO2-semleges raktárban Nagy-Britanniában egy hőszivattyút és új villanyvilágítást vezet be.
2009: Deutsche Post DHL Group több mint 700 Mio GOGREEN terméket szállít és ezzel kiegyenlít 38.600 tonna CO2 klímavédelmi projektekkel.
2010: A GOGREEN-küldemények száma évi 1.7 milliárdra emelkedett.
2010: A GOGREEN-szerviz a DHL Global Forwarding ügyfeleinek is az egész Világon rendelkezésre áll.
2010: DHL Freight egyes régiókban CO2-beszámolókat készít. Ezzel a beszámolóval az ügyfelek kiegyenlíthetrik CO2-kibocsájtásukat.
2011: DHL Global Forwarding, Freight bevezeti a Carbon Dashboard-ot, egy Online-Beszámolószerszámot, aminek segítségével az ügyfelek kimutathatják CO2-kibocsájtásukat.
2011: DHL Csomag Németország magánügyfelek csomagjait szállítja felár nélkül CO2-semleges.
2011: Az emisszións-tanusítvány megszerzéséhhez a Deutsche Post DHL Group elindította saját klímavédelmi projektját “Lesotho” néven.
2012: A CO2-semleges küldemény-szerviz közel 60 országban a DHL Express ügyfeleinek is az egész Világon rendelkezésére áll.
2012: DHL Express indit egy külső helyen felülvizsgált beszámolót, melynek segítségével az ügyfelek nyomon követhetik küldeményeik CO2-mérlegét.
Optimális szállítási útvonalak, járművek alternatív hajtóművel és energia-hatékony raktárházak: sok út járható az áruszállítás és -raktározás terén a klímakárosító CO2-emissziók és más környezeti hatások csökkentésére.

Ügyfeleinkkel együttműködve szeretnénk ezt a potenciált kihasználni. A DHL-nél ezt GOGREEN-nek nevezzük. Meggyőződésünk, hogy a környezetvédelem és üzleti siker nem csak összehangolható, hanem azok már szorosan összefüggenek egymással.

GOGREEN Termékek és Services

Szaktudásunk és nemzetközi jelenlétünk következtében üzleti ügyfeleinknek nagy portfoliót tudunk zöld termékeinkből és szolgáltatásainkból felajánlani. A részletes 'Carbon ReportsExternal Link / New Window'* (Karbon-jelentések) közzétételével kimutatjuk, hogy ki hol áll az üvegházhatású gázok kibocsájtása terén. Ugyan a CO2-Emissziók terén a logisztika a legnagyobb kihatással bír a klíma-változásra, de mi más üvegházhatású gázokról (GHG) is beszámolunk, mint metán vagy nitrogén monoxid. És a nemzetközileg elismert ágazatokat felölelő Standard "Greenhouse Gas Product Lifecycle Accounting and Reporting" (üvegházhatású gázok kiszámítása és jelentések és termék-életciklus) figyelembe vesszük az előzetes kibocsájtásokat, amik az üzemanyag és energiatermelés, illetve szállításkor keletkeznek.
'A 'Green OptimizationExternal Link / New Window'* (Zöld Optimalizálás) c. ajánlatunknál ügyfelekkel együttműködve az identifikáció javításán és az üvegházhatású gázok csökkentésének a lehetőségein dolgozunk. Elemezzük ügyfeleink teljes logisztikai láncát és velük együtt, valamint közlekedést bonyolítókkal dolgozunk azon, hogy optimalizáljuk a kereskedelmi útvonalakat. Ezen túlmenően javasolunk lehetőségeket arra, miként javíthatja az érdeklődő környezet- Performance-ját.
Az elkerülhetetlen szennyezés kiegyenlítésére léteznek a klíma-semleges szolgáltatásainkExternal Link / New Window* Részt veszünk az Önkéntes Emisszión-kereskedelmi rendszerben és kiválasztott projekteknél karbon-hiteleket veszünk, hogy csökkentsük a kibocsájtásokat és helyi közösségeket támogassunk. 2014 januárja óta nem csak a CO2-tőt egyesítjük ki, hanem más üvegházhatású gázokat is, mint a metán vagy nitrogén monoxid és kidolgozzuk a GOGREEN-t egy, karbon semleges ajánlat helyett egy klíma semleges ajánlatot. Az új GHG Protocol for Products (Üvegházhatású gázok termékprotokoll) alapján bevonjuk a korábbi emissziókat is, amik az üzemanyag és energiatermelés, illetve szállításkor keletkeznek.

* Kérjük figyelembe venni, hogy ezek a Links a mi globális Web-oldalunkra utalnak, ami csak angol nyelven elérhető.